آیا انواع آب مروارید را می‌شناسید؟

لیزیک و لازک چه تفاوتی با هم دارند؟
۱۳۹۷-۰۸-۱۲
تبخال چشمی و دلایلی به وجود آمدن آن
۱۳۹۷-۰۸-۲۶

انواع آب مروارید

با آنکه افراد به طور معمول در سنین پیری به اختلال آب مروارید مبتلا می‌شوند اما در برخی موارد نیز ممکن است فرد به طور مادرزادی با بیماری آب مروارید متولد شود. این بیماری می‌تواند بر اثر جراحت یا بیماری‌های خاص نیز رخ دهد. در این بیماری، عدسی چشم کدر شده و دید فرد تار می‌شود. بهتر است بدانید که آب مرواید انواع مختلفی دارد و تنها پزشک متخصص چشم قادر است نوع آب مروارید را تشخیص دهد و درمان مناسب آن را تجویز نماید. در ادامه این مطلب، به معرفی انواع آب مروارید خواهیم پرداخت.

آب مروارید هسته‌ای: یکی از شایع‌ترین انواع آن است و معمولاً اکثر افراد در سنین بالا به این نوع مبتلا می‌شوند. در واقع در این نوع از آب مروارید، قسمت مرکزی عدسی که با عنوان هسته شناخته می‌شود کدر شده و باعث تار شدن دید می‌گردد. به مرور زمان عدسی چشم به رنگ زرد یا قهوه‌ای در می‌آید. در نتیجه فرد به سختی می‌تواند جزئیات اشیاء را ببیند و همچنین اطراف اجسام درخشان هاله‌ای از نور خواهد دید.

آب مروارید کورتکس: در این حالت، شکل لبه‌های خارجی عدسی چشم که کورتکس نام دارد، تغییر شکل داده و لکه‌های سفیدی بر روی چشم ظاهر می‌شود. مشخصه اصلی این نوع، تابش خیره کننده است به طوری که دید در هنگام شب برای فرد بسیار دشوار می‌گردد.

آب مروارید مادرزادی: ممکن است فرد به علت ژنتیکی یا بر اثر ابتلای مادر به بیماری مانند سرخچه در دوران بارداری، در حین تولد آب مروارید داشته باشد. اگر آب مروارید بر مرکز عدسی تأثیر نگذاشته باشد ممکن است نیازی به درمان نباشد. اما در صورتی که بینایی نوزاد را مختل کرده باشد ضرورری است که توسط پزشک متخصص چشم درمان شود.

آب مروارید زیر کپسول خلفی: این نوع با سرعت بیشتری پیشرفت می‌کند و علائم آن طی چند ماه آشکار می‌شود. در اثر آن، دید نزدیک فرد تحت تأثیر قرار گرفته و دیدن اجسام روشن نیز دشوار می‌شود.

آب مروارید زیر کپسول قدامی: هر گونه آسیب یا تورم در چشم منجر به این نوع آب مروارید خواهد شد. به طور مثال اگزما یا همان درماتیت آتوپیک می‌تواند یکی از علل بروز این بیماری باشد.

آب مروارید تروماتیک: بسیاری از انواع صدمات ممکن است منجر به ابتلای فرد به آب مروارید شود؛ صدماتی همچون اصابت ضربات محکم به چشم، سوختگی با انواع مواد شیمیایی یا ورود اجسام خارجی بسیار کوچک. آب مروارید می‌تواند بلافاصله پس از این صدمات یا پس از گذشت سال‌ها رخ دهد.

آب مروارید ثانویه: زمانی که فرد پس از انجام عمل جراحی یا به علت بیماری خاصی همچون دیابت به آب مروارید مبتلا می‌شود، پزشکان به آن آب مروارید ثانویه می‌گویند.

آب مروارید ناشی از پرتو: اشعه ماوراء بنفش خورشید می‌تواند به چشمان شما آسیب بزند و باعث ابتلا به آب مروارید شود. افرادی که به مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار دارند بایستی از عینک‌ آفتابی مناسب استفاده نمایند. همچنین تحقیقات نشان داده است که آب مروارید می‌تواند یکی از عوارض جانبی پرتودرمانی برای درمان سرطان باشد.

آب مروارید زونولار: این نوع آب مروارید که به صورت وراثتی منتقل می‌شود، معمولاً در کودکان مشاهده شده و اصولاً هر دو چشم را درگیر می‌کند. این بیماری در ابتدا به صورت نقطه‌های سفید بر روی عدسی چشم ظاهر شده و با گذشت زمان، قسمت مرکزی عدسی به طور کامل سفید می‌شود.

برای آنکه در رابطه با جراحی آب مروارید بیشتر بدانید روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *