قوز قرنیه چیست و چه علائمی دارد؟

بهترین درمان برای قوز قرنیه
۱۳۹۷-۰۴-۲۴
آیا بیماری قوز قرنیه باعث کوری فرد می‌شود؟
۱۳۹۷-۰۵-۱۰

قوز قرنیه و علائم آن

قوز قرنیه شایع‌ترین بیماری چشم است که از هر هزار نفر یک نفر به آن مبتلا می‌شود. علت این اختلال ناشناخته است و معمولا در سن نوجوانی تشخیص داده می‌شود و در دهه بیست و سی سالگی به شدت پیشرفت می‌کند. قوز قرنیه اختلال بینایی است که باعث تخریب بافت قرنیه (قسمتی که در جلوی چشم قرار دارد) می‌شود و به طور کلی بر روی هر دو چشم تاثیر می‌گذارد اما تاثیر آن بر روی یک چشم بیشتر از چشم دیگری است. علت اصلی این بیماری، ضعف فیبرهای کلاژن در قرنیه است که باعث می‌شود قرنیه به صورت ساختاری و زیستی ضعیف شود. در نتیجه، قرنیه اشکال مخروطی شکلی را ناشی از آستیگماتیسم نامنظم ایجاد می‌کند.

پیشرفت بیماری قوز قرنیه می‌تواند در هر فردی کاملا متفاوت باشد. در بعضی از بیماران وضعیت ثابت باقی می‌ماند در حالی که در برخی افراد دیگر، به سرعت پیشرفت می‌کند. ده درصد از افراد مبتلا به این بیماری نیز دارای زمینه ژنتیکی هستند. این بیماری از طریق بررسی شرح حال بیمار و معاینه کامل قرنیه توسط پزشک متخصص قابل تشخیص است.

بیماری قوز قرنیه می‌تواند علائمی همچون اعوجاج در بینایی (آستیگماتیسم)، دوبینی، تاری دید (در فاصله نزدیک یا دور) و حساسیت به نور (فتوفوبیا) داشته باشد. این علائم در ابتدا در یک چشم مشاهده می‌شود اما پس از مدتی در هر دو چشم رخ می‌دهد. علائم قوز قرنیه ممکن است در طول معاینه معمولی چشم نیز دیده شود. به طور مثال، هنگام انجام معاینه برای تجویز عینک ممکن است علائمی مشاهده شود که نشان دهنده شدت بالایی از آستیگماتیسم است یا تغییراتی که در قرنیه از طریق میکروسکوپ در طول معاینه دیده می‌شود. تشخیص دقیق‌تر اغلب با استفاده از توپوگرافی قرنیه و تصاویری که منحنی قرنیه را اندازه‌گیری می‌کنند، انجام می‌شود و مشاهده بی نظمی‌های پیوسته بر روی قرنیه وجود بیماری قوز قرنیه را تایید می‌کند.

در ابتدای ابتلا به قوز قرنیه، اکثر افراد می‌توانند بینایی خود را با عینک اصلاح کنند. اما زمانی که آستیگماتیسم پیشرفت می‌کند، اکثر بیماران باید با استفاده از لنزهای تماسی طراحی شده دید خود را بهبود بخشند. در بیست درصد افراد مبتلا به قوز قرنیه، بیماری پیشرفت می‌کند و مستلزم جراحی خواهد بود. اگر شما حداقل یکی از علائم قوز قرنیه را دارید بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید و تحت معاینه قرار بگیرید.

روش ترنس پی آر کی ریفایند برای درمان قوز قرنیه

یکی از موثرترین روش‌های درمان قوز قرنیه روش ترنس پی آر کی ریفایند است. ترنس پی آر کی ریفایند یک روش جراحی غیر تهاجمی و بدون نیاز به برش و خونریزی است که از انرژی لیزر برای اصلاح شکل قرنیه استفاده می‌کند. درمان ترنس پی آر کی ریفایند برای هر بیمار به‌طور اختصاصی با توجه به ویژگی‌ها و شرایط هر بیمار انجام می‌شود. به دلیل آنکه عمل جراحی ترنس پی آر کی ریفایند روشی غیرتهاجمی است موجب می‌شود که واکنش‌های التهابی و حساسیت به تابش نور پس از جراحی کاهش یابد و به همین دلیل، احتمال درد و تاری دید بیماران پس از عمل جراحی نسبت به روش‌های دیگر به شدت کمتر است.

برای آنکه در رابطه با ترنس پی آر کی ریفایند چه ویژگی‌هایی دارد بیشتر بخوانید روی لینک آن کلیک کنید.

دکتر ادیب مقدم متخصص جراحی چشم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند برای آگاهی بیشتر در مورد ترنس پی‌آرکی  روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *