قوز قرنیه یک اختلال بینایی است که در آن، سطح قرنیه از حالت صاف و منحنی به حالت نازک، نامنظم و مخروطی تغییر شکل پیدا میکند. این شکل غیر طبیعی، از ورود نور به چشم و تمرکز یافتن آن روی شبکیه جلوگیری میکند و باعث خطا در دید میشود. قوز قرنیه در مراحل ابتدایی، موجب تاری دید و اختلال خفیف بینایی میشود و حساسیت به نور را افزایش میدهد. این علائم، اغلب در اواخر دهه دوم یا دهه سوم زندگی شروع میشوند. هرچه قوز قرنیه شدت پیدا میکند، قرنیه بیشتر تخریب میشود و بینایی بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرد.
روش درمان قوز قرنیه بستگی به علائم آن دارد. اگر علائم خفیف باشند، دید بیمار با استفاده از عینک اصلاح میشود. ممکن است بیمار بعدها برای حفظ سطح بینایی قابل قبول، نیاز به استفاده از لنزهای تماسی سخت پیدا کند. بعضی از روشهایی که متخصصان چشم برای درمان قوز قرنیه پیشنهاد میکنند، در ادامه معرفی میشوند:
رینگ داخل قرنیه: رینگ قرنیه ابزار منحنی شکل کوچکی است که با جراحی داخل قرنیه قرار میگیرد. این ابزار، انحنای قرنیه را صافتر میکند تا دید بهتر شود.
ایجاد پیوندهای عرضی بیشتر در بافت کلاژن: در این روش، متخصص چشم از قطره چشم و همچنین طول موج خاصی از نور استفاده میکند تا قرنیه چشم را تقویت کند. این کار کمک میکند قرنیه صاف و سفت شده و از برآمدگی قرنیه در آینده جلوگیری شود.
پیوند قرنیه: وقتی علائم شدید شوند ممکن است پیوند قرنیه به بیمار توصیه شود. در این عمل، تمام یا بخشی از قرنیه بیمار با بافت قرنیه سالم و اهدایی جایگزین میشود. البته امروزه با پیشرفت علم و گسترش روشهای نوین، روش ترنس پی آر کی ریفایند به کمک بیماران آمده و آنان را از عمل پیوند قرنیه، بینیاز کرده است.
ترنس پی آر کی ریفایند یک روش جراحی بدون نیاز به تماس، برش و خونریزی است. این روش در کنار داشتن مزیتهای بیشمار، خطرات روشهای تهاجمی را ندارد. ترنس پی آر کی ریفایند روشی غیرتهاجمی است که از انرژی لیزر برای اصلاح شکل قرنیه استفاده میکند. ترنس پی آر کی ریفایند برای هر بیمار بهطور اختصاصی با توجه به ویژگیهای خاص برنامهریزی میشود. ترنس پی آر کی ریفایند روشی مؤثر در درمان قوز قرنیه بوده و باعث کاهش نیاز به پیوند قرنیه میشود.
بر اساس مطالعات دقیق، تلفیق روشهای ایجاد پیوندهای عرضی در بافت کلاژن و ترنس پی آر کی ریفایند در درمان قوز قرنیه مؤثر است. انجام این درمانها تا حد زیادی به اصلاح قرنیه و بهبود آستیگماتیسم نامنظم کمک میکند.
در یک مطالعه مهم، روش ترنس پی آر کی ریفایند یک مرحلهای روی بیماران دکتر ادیب مقدم انجام شد. بیماران، مبتلا به قوز قرنیه فرم فراست (FFKC) و نزدیکبینی بودند. این مطالعه تأثیر طولانی مدت و همچنین ایمنی روش ترنس پی آر کی ریفایند را در اصلاح قوز قرنیه ثابت کرد.
عمل ترنس پی آر کی ریفایند موجب کاهش واکنش التهابی و کاهش حساسیت به تابش نور پس از جراحی میشود و این موضوع، درد و تاری دید بیماران را پس از عمل به شدت کاهش میدهد.
برای آنکه بدانید ترنس پیآرکی چه ویژگیهایی دارد روی لینک آن کلیک کنید.
دکتر ادیب مقدم متخصص جراحی چشم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند برای آگاهی بیشتر در مورد قوز قرنیه روی لینک آن کلیک کنید. همچنین میتوانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.