در 20 سال گذشته، روش پی آر کی (PRK) یکی از متداولترین تکنیکهای مورد استفاده در لیزر بوده است. در روش پی آر کی، جراح لایه سطحی قرنیه یعنی اپیتلیوم را با ابزارهای دستی برمیدارد. سپس با استفاده از لیزر اکسایمر به تراشیدن و درمان سطح قرنیه میپردازد. بعد از پی آر کی، روش ترنس پی آر کی (TransPRK) روی کار آمد. ترنس پی آر کی با ترکیب روشهای لازک و پی آر کی به رفع عیوب انکساری چشم میپردازد. در واقع در حال حاضر، با پیشرفت تکنولوژی به نوعی از پی آر کی دست یافتهایم که ترنس پی آر کی نامیده میشود. این روش از طریق توسعه روشهای استاندارد لازک و پی آر کی به دست آمده است. در این روش، پیش از تغییر شکل قرنیه، از لیزر برای برداشتن لایه اپیتلیوم استفاده میشود.
با بررسی و پیگیری بیمارانی که تحت درمان با روش ترنس پی آر کی قرار گرفتهاند، به نتایج زیر رسیدهایم:
روی هم رفته میتوان گفت، TransPRK روشی با حداقل عوارض جانبی و نتایجی قابل مقایسه و حتی بهتر از لیزیک است. بدون شک نتایج طولانی مدت TransPRK میتواند ناراحتیهای کوتاه مدت پس از درمان را جبران کند.
در سالهای اخیر دکتر سهیل ادیب مقدم و همکارانش در ایران و آلمان بررسیهای جامعی روی نتایج بالینی ترنس پی آر کی انجام دادند. دکتر سهیل ادیب مقدم در سال ۱۳۸۹، برای اولین بار در ایران این جراحی را انجام داد. او به تازگی توانسته است روش جدیدی از این جراحی را به عنوان ترنس پی آر کی اصلاح شده (Refined TransPRK) ابداع کند.
روش Refined TransPRK یکی از جدیدترین تکنیکهای جراحی رفع عیوب انکساری با لیزر است. دکتر ادیب مقدم از طریق فردی سازی درمان، به اصلاح روش ترنس پی آر کی پرداختند. به این ترتیب بر اساس مشخصات فردی در هر بیمار، مختصات جراحی اصلاح میشود. این تطابق شرایط عمل با وضعیت بیمار باعث بهبود نتایج درمان شده است. همچنین توانسته است چالش همیشگی درباره بیماران مبتلا به دوربینی و آستیگماتیسم را به حداقل برساند. به طوری که میزان موفقیت جراحی و پایداری بینایی در این افراد، به طرز چشمگیری بهبود یافته است.
اگر میخواهید در مورد ترنس پی آر کی بیشتر مطالعه کنید روی لینک آن کلیک کنید. همچنین میتوانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.