مراقبت‌های بعد از عمل لیزیک

آیا بعد از عمل ترنس پی آر کی دچار تاری دید و درد و سوزش چشم می‌شویم؟
۱۳۹۷-۱۲-۲۰
آیا پیرچشمی هم با عمل جراحی درمان می‌شود؟
۱۳۹۷-۱۲-۲۵

بعد از عمل لیزیک چه باید کرد؟

در حالت معمول، تصاویر به صورت واضح بر روی شبکیه چشم که در پشت چشم شما قرار دارد متمرکز می‌شوند زیرا پرتوهای نور جهت رسیدن به سطح شبکیه چشم به خوبی می‌توانند خم شوند. اما در صورت بروز اختلالات انکساری چشم همانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم، پرتوهای نور نمی‌توانند به صورت درست خم شوند. در نتیجه، در محل دیگری متمرکز شده و منجر به تاری دید می‌شوند. با آنکه این تاری دید می‌تواند با استفاده از عینک‌های طبی و لنزهای تماسی بهبود یابد اما تغییر شکل قرنیه جهت اصلاح عیوب انکساری چشم، روش مؤثرتری جهت اصلاح بینایی است. در برخی از موارد، عمل لیزیک می‌تواند جایگزین مناسبی برای عینک یا لنزهای تماسی که جهت اصلاح برخی از مشکلات بینایی استفاده می‌شوند، باشد. عمل لیزیک یک پروسه جراحی با لیزر است که در آن از نوع خاصی از لیزر جهت برش استفاده می‌شود تا در شکل قرنیه چشم تغییر کاملاً دقیقی ایجاد نماید تا باعث بهبودی بینایی شود.

در چه مواردی عمل لیزیک انجام می‌شود؟

روش جراحی لیزیک برای درمان برخی از مشکلات بینایی که ناشی از عیوب انکساری چشم است به کار می‌رود. عیوب انکساری چشم عبارتند از:

  • نزدیک ‌بینی: افراد مبتلا به این اختلال علیرغم داشتن دید واضح برای اشیاء در فاصله نزدیک، دید مبهمی در فواصل دور دارند. قرنیه چشم این افراد انحنای بسیار زیادی دارد به طوری که نور در جلوی شبکیه چشم متمرکز می‌شود.
  • دوربینی: زمانی که فرد اشیاء را به وضوح از راه دور ببیند اما برای دید نزدیک مشکل داشته باشد، مبتلا به اختلال دوربینی شده‌ است. چشمی که مبتلا به دوربینی است کوتاه‌تر از حد متوسط است و قرنیه آن ممکن است انحنایی کمتر از حد نرمال داشته باشد. افراد مبتلا به دوربینی شدید، دید مبهمی چه در فاصله دور و چه در فاصله نزدیک دارند.
  • آستیگماتیسم: زمانی رخ می‌دهد که شکل قرنیه یا عدسی چشم به صورت نامنظم باشد. چشم حتی نمی‌تواند نور را بر روی شبکیه متمرکز کند و در نتیجه، تصاویر به صورت تار یا کش‌دار دیده می‌شوند.

اگر شما در حال بررسی عمل لیزیک هستید، به احتمال زیاد در حال حاضر از عینک طبی یا لنزهای تماسی استفاده می‌نمایید. با مراجعه به پزشک متخصص چشم پس از انجام معاینات کامل، انجام عمل لیزیک به عنوان یک گزینه درمانی جهت درمان اختلال بینایی شما بررسی و در صورت صلاحدید تجویز می‌شود.

مراقبت‌های بعد از عمل لیزیک

پس از انجام عمل لیزیک باید دستورالعمل‌های مراقبتی زیر را رعایت نمایید:

  • از خواندن کتاب، تماشای تلویزیون یا کار با کامپیوتر اجتناب نمایید.
  • قطره‌های چشم تجویز شده را به طور منظم استفاده نمایید.
  • به مدت سه هفته از مالیدن چشم‌های خود پرهیز نمایید.
  • می‌توانید روز بعد از عمل لیزیک دوش بگیرید اما مراقب باشید که چشمانتان بسته باشد. اجازه ندهید آب به طور مستقیم بر روی چشمان شما بریزد. به مدت یک هفته از صابون یا شامپو برای شستشوی چشمان خود استفاده نکنید.
  • به مدت یک هفته از لوازم آرایشی استفاده نکنید.
  • به مدت ۵ روز از انجام ورزش‌های شدید اجتناب نمایید.
  • به مدت دو هفته پس از انجام عمل لیزیک از شنا کردن و سونای بخار پرهیز کنید.
  • به مدت سه هفته نمی‌توانید غواصی کنید.
  • تا سه هفته پس از عمل لیزیک باید از عینک آفتابی جهت محافظت از چشمان خود در برابر آفتاب و گرد و غبار استفاده نمایید.

دکتر ادیب مقدم متخصص جراحی چشم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند برای آگاهی بیشتر در مورد خدمات ارائه شده در مطب ایشان روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *