قوز قرنیه و استفاده از توریک ICL در این عارضه

AMARIS_patient
تکنولوژی SCHWIND AMARIS در روش TRANS-PRK
۱۳۹۶-۱۱-۱۰
قوز قرنیه

قوز قرنیه چیست؟

قوز قرنیه، نازک شدن غیر التهابی قرنیه است که معمولا دو طرفه بوده و دو سوم مرکزی قرنیه را در برمی‌گیرد. این حالت موجب برآمدگی مخروطی شکل قرنیه می‌شود. قوز قرنیه باعث نزدیک‌بینی، آستیگماتیسم نامنظم و احتمالا کاهش کیفیت دید خواهد شد.

درمان قوز قرنیه

درمان‌های مختلفی برای برطرف کردن قوز قرنیه وجود دارد. یکی از بهترین روش‌های درمانی برای افرادی که با عینک دید بهتری دارند و پیشرفت قوز قرنیه در آن ها متوقف شده، استفاده از توریک ICL (لنزهای تماسی قابل کاشت) است.

توریک ICL

توریک ICL شبیه لنزهای تماسی است اما به جای اینکه روی سطح چشم قرار بگیرد، در درون چشم قرار داده می‌شود. توریک ICL می‌تواند دوربینی، نزدیک‌بینی یا آستیگماتیسم را اصلاح کند. توریک ICL موارد آستیگماتیسمی را که اغلب همراه با دوربینی یا نزدیک‌بینی است نیز می‌تواند اصلاح کند. عملکرد این لنزها شبیه عینک یا لنزهای تماسی است و مسیر تمرکز نور را روی شبکیه تغییر می‌دهند.
از آنجایی که توریک ICL نرم و نازک است، به راحتی از طریق سوراخ کوچکی در درون چشم در فضای بین عنبیه و عدسی چشم قرار داده می‌شود. حتی در صورتی که قرنیه نازک، مردمک بزرگ یا خشکی چشم دارید، توریک ICL کاملا برای شما بی‌خطر خواهد بود چرا که حین جراحی هیچگونه تغییری در بافت قرنیه داده نمی‌شود.
توریک ICL از یک ماده زیست سازگار خاص به نام Collamer ساخته شده است که به عنوان یک عامل خارجی محسوب نشده و توسط چشم به راحتی پذیرفته می‌شود؛ در نتیجه بدن نسبت به آن واکنشی نشان نمی‌دهد. یکی دیگر از ویژگی‌های ماده Collamer، وضوح نوری و انعطاف پذیری آن است که به راحتی تا می‌خورد تا در فضای چشم قرار گیرد و سپس در مایع داخل چشم، شکل درست خود را پیدا می‌کند.
معمولا توریک ICLها (Toric ICL) بدون تغییر در محل خود باقی می‌مانند اما بهتر است بیمار سالی یک بار برای اطمینان از محل لنز به جراح خود مراجعه کند. به هر دلیلی و هر زمان که لازم باشد، توریک ICL به راحتی می‌تواند از چشم در آورده شود.
تیم دکتر ادیب مقدم برای اولین بار در ایران، روش توریک ICL را در درمان قوز قرنیه به کار گرفته است که تا به حال، نتایج امیدوار کننده‌ای داشته است.
منبع:
http://www.centreforsight.com/treatments/keratoconus
http://www.centreforsight.com/treatments/implantable-contact-lenses
Kummelil MK, Hemamalini MS, Bhagali R, Sargod K, Nagappa S, Shetty R, et al. Toric implantable collamer lens for keratoconus. Indian journal of ophthalmology. 2013 Aug;61(8):456-60.

7 دیدگاه ها

  1. با سلام و خسته نباشید. من قوز قرنیه دارم و عمل کراسلینک را انجام داده ام البته به اصرار خودم و میخواستم بدونم که لنز ای سی ال میتونم استفاده کنم نمره چشمم 2. و آستیگمات 2.5 هستش

  2. صائق گفت:

    سلام آقای دکتر. من قوز قرنیه دارم. عمل ccl کردم. چشم راستم با عینک دید کامل ندارم ولی چشم چپم دیدش با عینک کامله. نمره چشم راستم ۸.۷۵_ و ۸.۵_ آستیگماته و چشم چپم ۷.۲۵_ و ۳.۷۵_ آستیگماته.آیا لنز icl مناسب من هست. در صورت مناسب بودن شرایط چشم راستم دیدش چقد میشه.الان حدود ۵ دهمه دید راستم با عینک.

    • CopyWriter گفت:

      سلام
      برای انجام این جراحی سن شما فاکتور مهمی است و باید یکسری آزمایش و عکس از چشم شما گرفته شود تا بتوانیم تصمیم بگیریم که این جراحی برایتان قابل انجام است یا خیر. چون دکتر ادیب مقدم اولین جراح چشم‌پزشک در ایران است که به جای جراحی تهاجمی پیوند قرنیه از ICL استفاده کردند و نتایج جراحی‌های انجام شده توسط ایشان بسیار عالی بوده است می‌توان گفت که به طور کلی اگر نتایج آزمایشات مشکلی نداشته باشد امکان انجام این جراحی برای شما با موفقیت بالا وجود دارد.

  3. صغری گفت:

    در عمل icl که برای درمان قوز قرنیه است آیا با درمان قوز قرنیه لنزها خارج می شوند یا نه؟

    • CopyWriter گفت:

      سلام
      برای بیماران مبتلا به قوز قرنیه دو روش درمانی وجود دارد: کارگذاشتن رینگ یا حلقه و انجام عمل پیوند قرنیه. با توجه به عوارضی که رینگ‌ها دارند و از طرفی پیوند قرنیه نیاز به یک اهدا کننده سازگار با بدن بیمار دارد به گونه‌ای که بدن بیمار قرنیه پیوندی را پس نزند به همین دلیل روش ICL ارائه شد. دکتر ادیب مقدم بعد از تأیید این روش در آمریکا برای اولین بار در ایران این عمل را انجام دادند.
      کارگذاری ICL در بیماران دچار قوز قرنیه به این دلیل انجام می‌شود که اثرات ناشی از این بیماری تا حدودی جبران شود. البته لازم به ذکر است که این لنز‌ها در چشم باقی می‌مانند. عمل‌های جراحی انجام شده توسط دکتر ادیب مقدم نتایج بسیار موفقیت آمیزی در بیماران داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *