غدد اشکی موجود در داخل چشم، وظیفه حفظ رطوبت سطح چشم را بر عهده دارند. زمانی که عملکرد این غدد دچار اختلال میشود، چشم با کمبود رطوبت مواجه شده و اصطلاحاً به آن خشکی چشم گفته میشود. خشکی چشم میتواند علاوه بر ایجاد وضعیت دردناک و ناراحت کننده برای فرد، خطر التهاب قرنیه و عفونت چشم را افزایش دهد. در شرایط حادتر نیز فردی که دچار خشکی چشم است قادر نخواهد بود از لنزهای تماسی استفاده نماید. بنابراین جلوگیری از خشکی چشم اهمیت زیادی دارد که در این مطلب، به برخی از راههای جلوگیری از خشکی چشم اشاره میکنیم.
خشکی چشم میتواند به علتهای مختلفی به وجود آید. برخی از این علل عبارتند از:
برخی از علائم خشکی چشم عبارتند از:
انجام عملهای جراحی چشم با لیزر، عموماً تغییراتی را در سطح قرنیه چشم ایجاد میکند. معمولاً این تغییرات باعث اختلال در عملکرد سیستم عصبی قرنیه چشم میشود و در نتیجه آن، خشکی چشم اتفاق میافتد. بهتر است بدانید که فرد پس از انجام عمل لیزیک با احتمال بیشتری نسبت به سایر عملهای جراحی چشم، به خشکی چشم مبتلا میشود. در واقع در عمل لیزیک با ایجاد لایه نازکی در قرنیه، اعصاب خاصی در سطح قرنیه به طور موقت قطع شده و موجب کاهش حس قرنیه و در نتیجه منجر به خشکی چشم میشود. در شرایط عادی، این عصب آسیب دیده بازسازی میشود و حس قرنیه دوباره باز میگردد. با این وجود ممکن است برای برخی از افراد که زمینه بیماری خشکی چشم را دارند، بیشتر زمان ببرد.
با اینکه ابتلا به خشکی چشم در برخی از عملهای جراحی چشم مانند لیزیک اجتناب ناپذیر است اما میتوان با به کارگیری راهکارهای جلوگیری از خشکی چشم ، از شدت این بیماری کاست. در ادامه، به چند راهکار جلوگیری از خشکی چشم میپردازیم:
دکتر ادیب مقدم متخصص جراحی چشم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند برای آگاهی بیشتر در مورد خدمات ارائه شده در مطب ایشان روی لینک آن کلیک کنید. همچنین میتوانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.