ناخنک چشم یا پتریژیوم زائدهای صورتی رنگ است که از سفیدی چشم (ملتحمه) شروع شده و تا روی قرنیه چشم ادامه پیدا میکند. اين زائده ناشي از رشد بافت پيوندي و رگهاي ملتحمه چشم است. ناخنک چشم میتواند در یک چشم یا در هر دو چشم ظاهر شود. در ابتدا فرد در چشم خود احساس وجود جسم خارجی دارد و به مرور زمان و پیشرفت ناخنک، چشم ملتهب شده و به رنگ قرمز در میآید. به طور کلی، ناخنک چشم عارضه پر خطری نیست اما در صورت پیشرفت آن، فرد دچار مشکلات بینایی خواهد شد و در برخی موارد برای درمان ناخنک بایستی تحت عمل جراحی قرار گیرد.
در اغلب اوقات زائده ناخنک به طور کامل ظاهر نمیشود و فرد برخی از علائم آن را در چشم خود احساس میکند. علائم وجود ناخنک چشم عبارتند از:
اگر زائده ناخنک بر روی قرنیه چشم کشیده شده باشد باعث تاری دید و حتی دوبینی خواهد شد.
علت اصلی بروز این بیماری شناخته نشده است اما برخی از عوامل، احتمال بروز این اختلال را افزایش میدهند که عبارتند از:
افرادی که در نواحی استوایی و به طور کلی در مناطق گرمسیری زندگی میکنند به علت آنکه بیشتر در معرض نور خورشید قرار میگیرند با احتمال بیشتری به ناخنک چشم مبتلا میشوند. همچنین تحقیقات نشان داده است که احتمال بروز این عارضه در سنین ۲۰ تا ۴۰ سال بیشتر است.
در واقع زمانی که بدون استفاده از عینک آفتابی در معرض نور خورشید قرار میگیرید ممکن است مایع درون چشم نتواند به طور کامل از چشم شما در برابر نور ماورای بنفش محافظت کند و چشم شما دچار خشکی و التهاب و در نتیجه آن دچار ناخنک چشم شود.
در صورت داشتن هر گونه علائم ذکر شده بایستی سریعاً به پزشک متخصص چشم مراجعه نمایید. پزشک با انجام معاینات قادر خواهد بود وجود ناخنک چشم را تشخیص داده و جهت جلوگیری از پیشرفت و وخامت بیماری، درمان را شروع کند. اگر بنا بر تشخیص پزشک علائم شما خفیف باشد، پزشک برای بهبود قرمزی و التهاب و رفع سوزش چشمها برخی از درمانهای زیر را تجویز مینماید:
در صورت عدم درمان به موقع و پیشرفت بیماری ممکن است طبق تشخیص پزشک، بیمار تحت عمل جراحی قرار گیرد.
دکتر ادیب مقدم متخصص جراحی چشم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند برای آگاهی بیشتر در مورد خدمات ارائه شده در مطب ایشان روی لینک آن کلیک کنید. همچنین میتوانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.