آیا بیماری قوز قرنیه باعث کوری فرد می‌شود؟

قوز قرنیه چیست و چه علائمی دارد؟
۱۳۹۷-۰۵-۰۳
نشانه‌های آب مروارید و بهترین راه درمان آن
۱۳۹۷-۰۵-۱۷

بیماری قوز قرنیه

بیماری قوز قرنیه نوعی اختلال بینایی است که در آن بافت قرنیه چشم نازک می‌شود و شکل نامنظمی (مخروطی) می‌گیرد. این شکل غیر طبیعی مانع تمرکز صحیح نور بر روی شبکیه می‌شود و موجب اختلال در دید می‌شود که به طور کلی بر روی هر دو چشم تاثیر می‌گذارد اما تاثیر آن بر روی یک چشم بیشتر از چشم دیگر است. در ابتدای مراحل بیماری، قوز قرنیه موجب تاری دید و اختلال در بینایی و افزایش حساسیت چشم به نور می‌شود. این علائم معمولا در اواخر سنین نوجوانی یا اواخر دهه بیست زندگی فرد ظاهر می‌شود. بیماری قوز قرنیه همچنین باعث نزدیک‌بینی، آستیگماتیسم نامنظم و کاهش کیفیت بینایی خواهد شد.

بیماری قوز قرنیه ممکن است برای ده تا بیست سال پیشرفت کند و پس از آن، پیشرفت بیماری بسیار کند خواهد بود. قوز قرنیه در مراحل ابتدایی شروع بیماری با استفاده از عینک و لنزهای تماسی نرم قابل اصلاح است اما هنگامی که بیماری در حال پیشرفت است نیاز به روش‌های درمانی پیشرفته‌تر دارد.

همزمان که بیماری قوز قرنیه پیشرفت می‌کند، بافت قرنیه نیز بیشتر از بین می‌رود و اختلال در بینایی بیشتر می‌شود. در معدود مواردی ممکن است قرنیه متورم ‌شود و موجب کاهش ناگهانی و شدید بینایی ‌شود. متورم شدن قرنیه زمانی اتفاق می‌افتد که فشار ناشی از برآمدگی مخروطی شکل قرنیه باعث ایجاد شکاف کوچکی شود. این تورم ممکن است بعد از چند هفته یا چند ماه با جایگزین شدن تدریجی بافت سالم با بافت اسکار بهبود یابد. با آنکه بیماری قوز قرنیه عموما منجر به از بین رفتن کامل بینایی نمی‌شود اما این بیماری می‌تواند سطح بینایی را به حدی کاهش دهد که زندگی طبیعی فرد دچار مشکل شود. اگر به طور ناگهانی دچار تورم قرنیه شدید به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما می‌تواند قطره‌ای جهت تسکین موقتی چشم تجویز کند، اما هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند مانع پیشرفت بیماری شود. با این حال، برای درمان بیماری قوز قرنیه روش‌های متعددی وجود دارد.

درمان بیماری قوز قرنیه

یکی از این روش‌ها قرار دادن حلقه‌هایی موسوم به رینگ قرنیه در داخل قرنیه است. رینگ قرنیه ابزار منحنی شکل کوچکی است که با روش جراحی داخل قرنیه قرار می‌گیرد. این ابزار، انحنای قرنیه را اصلاح می‌کند تا سطح بینایی در فرد بهتر شود.

روش درمانی دیگر پیوند قرنیه است که در آن بافت مرکزی قرنیه با بافت سالم قرنیه اهدایی جایگزین می‌گردد. پیوند قرنیه یک روش تهاجمی است که با پیشرفت و گسترش علم چشم پزشکی با روش مدرن ترنس پی آر کی ریفایند جایگزین شده است و نیاز بیماران را به انجام عمل پیوند قرنیه بسیار کم کرده است. ترنس پی آر کی ریفایند یک روش جراحی غیرتهاجمی و بدون نیاز به برش و خونریزی است که از انرژی لیزر برای اصلاح شکل قرنیه استفاده می‌کند. درمان ترنس پی آر کی ریفایند برای هر بیمار به‌طور اختصاصی و با توجه به ویژگی‌ها و شرایط هر بیمار انجام می‌شود. لازم به ذکر است که روش ترنس پی آر کی ریفایند توسط دکتر ادیب مقدم ابداع شده است.

روش درمانی دیگری نیز وجود دارد که در آن از لنزهای Premium Toric برای اصلاح قوز قرنیه استفاده می‌شود که این روش درمانی برای اولین بار در ایران توسط تیم دکتر ادیب مقدم به کار گرفته شده است و نتایج بسیار موفقیت آمیزی داشته است.

برای کسب اطلاعات در رابطه با اینکه قوز قرنیه چیست و چه علائمی دارد روی لینک آن کلیک کنید.

دکتر ادیب مقدم متخصص جراحی چشم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند برای آگاهی بیشتر در مورد قوز قرنیه  روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *