لنزهای داخل چشمی Phakic
۱۳۹۷-۰۳-۱۳
کلاژن کراس لینک
۱۳۹۷-۰۱-۲۸
انجام تمامى اعمال جراحى پيشرفته نوين از جمله Refined TransPRK فقط از طريق مراجعه بيمار به مطب مقدور خواهد بود.

جراحی آب مروارید چه زمان ضرورت پیدا می‌کند؟

آب مروارید به تیرگی عدسی چشم که در حالت معمول شفاف است، گفته می‌شود. برای افرادی که آب مروارید دارند، نگاه کردن از طریق عدسی‌های تیره و گرفته تا حدی شبیه به نگاه کردن از طریق یک شیشۀ مه‌آلود است. ابتلا به آب مروارید، خواندن، رانندگی کردن (به خصوص در شب) و دیدن حالت چهرۀ افراد را دچار مشکل می‌کند. بیماری آب مروارید در ابتدا بینایی را خیلی تحت تأثیر قرار نمی‌دهد. در این شرایط بیمار با استفاده از عینک و محیط پرنورتر می‌تواند به مقابله با تاری دید کمک کند اما این بیماری به آهستگی پیشرفت می‌کند و در نهایت دید را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این حالت ممکن است نیاز به جراحی آب مروارید باشد. خوشبختانه به طور کلی، عمل جراحی آب مروارید روشی مؤثر و بی‌خطر است.

علائم و نشانه‌های آب مروارید

در ابتدا، آب مروارید ممکن است تنها بخش کوچکی از عدسی را درگیر کند و به همین دلیل بینایی تغییر چندانی نداشته باشد. با پیشرفت بیماری، بخش بزرگتری از عدسی درگیر شده و این امر منجر به بروز علائم و نشانه‌های زیر می‌شود:

  • دید مبهم و تار
  • افزایش مشکل دید در شب
  • حساسیت به نور و روشنایی شدید
  • دیدن هاله در اطراف چراغ‌های روشن
  • تغییرات مداوم شمارۀ چشم
  • محو شدن یا زرد شدن رنگ‌ها
  • دوبینی در یک چشم

عوامل ایجاد آب مروارید

بیشتر آب مرواریدها هنگام پیری یا آسیب به بافت عدسی چشم پیشرفت می‌کنند. در برخی موارد، این عارضه به دلیل ارث بردن اختلالات ژنتیکی بروز می‌کند که منجر به ایجاد مشکلات سلامتی و افزایش خطر ابتلا به آب مروارید می‌شود.

آب مروارید چگونه شکل می‌گیرد؟

عدسی، نوری که از طریق چشم وارد می‌شود را متمرکز کرده و منجر به ایجاد تصاویر شفاف و روشن بر روی شبکیه می‌شود. آب مروارید نور وارد شده به عدسی را پراکنده کرده و از ایجاد تصویر شفاف بر روی عدسی جلوگیری می‌کند.

با افزایش سن، انعطاف‌پذیری و شفافیت عدسی‌های چشم کمتر شده و ضخامت آن‌ها بیشتر می‌شود. تغییراتی که با بالا رفتن سن در عدسی‌ها ایجاد می‌شود منجر به تیره شدن بخش‌هایی از عدسی می‌شود که با پیشرفت بیماری شدیدتر شده و بخش‌های بیشتری را درگیر می‌کند. آب مروارید می‌تواند در یکی از چشم‌ها یا در هر دو چشم ایجاد شود.

درمان آب مروارید

تنها روش مؤثر در درمان آب مروارید، جراحی است. زمانی که آب مروارید بر کیفیت زندگی بیمار اثر می‌گذارد یا توانایی بیمار برای انجام فعالیت‌های روزمره مانند خواندن و رانندگی کردن را دچار اختلال می‌کند، اکثر پزشکان انجام جراحی آب مروارید را پیشنهاد می‌دهند.

حین جراحی آب مروارید

جراحی آب مروارید شامل جایگزین کردن عدسی‌های تیره چشم با عدسی‌های ایمپلنت و پلاستیکی است. عدسی‌های جایگزین شده همانند عدسی‌های چشم به جزئی از چشم تبدیل می‌شوند.

در برخی افراد، وجود دیگر مشکلات چشمی مانع از قرار دادن عدسی‌های جایگزین می‌شود. در چنین شرایطی، بینایی با استفاده از عینک یا لنز طبی قابل بهبود است.

جراحی هر یک از چشم‌ها به طور جداگانه و معمولاً با فاصلۀ چند هفته انجام می‌گیرد. این نوع جراحی در حالت معمول جزء جراحی‌های سرپایی محسوب می‌شود بدین معنی که پس از جراحی آب مروارید نیازی به بستری شدن بیمار در بیمارستان نخواهد بود. حین جراحی آب مروارید، جراح از بی‌حسی موضعی در ناحیۀ اطراف چشم استفاده می‌کند. در حالت کلی این عمل بی‌خطر است اما ممکن است بیمار مشکلاتی از قبیل عفونت و خونریزی داشته باشد. همچنین این جراحی خطر جدا شدگی شبکیه را افزایش می‌دهد.