همانطور که میدانید چشم حساسترین عضو بدن است به طوری که بخش بزرگی از مغز نیز به حس بینایی اختصاص دارد. زمانی که مشکلی برای بینایی به وجود میآید تمام تلاش خود را میکنیم که آن مشکل را درمان کرده و بینایی خود را به وضعیت طبیعی برگردانیم. شایعترین مشکلات بینایی، عیوب انکساری چشم است. اختلالات نزدیک بینی، دور بینی و آستیگماتیسم نمونههایی از عیوب انکساری چشم هستند و زمانی این اختلالات رخ میدهند که چشم دچار اختلال در شکست نور بر روی شبکیه میشود. عیوب انکساری چشم معمولاً با عینک، لنزهای تماسی یا با روشهای جراحی قابل اصلاح هستند. سایر مشکلات بینایی ممکن است مربوط به بیماریهای چشم باشد. جداشدگی (پارگی) شبکیه، دژنراسیون ماکولا (تخریب لکه زرد)، آب مروارید و گلوکوم (آب سیاه)، اختلالات مربوط به عملکرد و واحدهای پردازشی چشم است. این مشکلات میتواند منجر به تار شدن دید یا کم بینایی شود. نحوه درمان این اختلالات بستگی به نوع بیماری چشم دارد و ممکن است با اهداف بازگرداندن بینایی، جلوگیری از نابینایی یا حفظ بینایی باقی مانده انجام گیرد.
در ادامه، به مشکلات بینایی شایع و راهحلهای درمانی آنها میپردازیم.
نزدیک بینی: طبق مطالعات، اختلال نزدیک بینی حدود ۳۰ درصد از افراد جامعه را تحت تأثیر قرار داده است. این اختلال در نتیجه تشکیل تصویر در مقابل شبکیه (که در حقیقت ده لایه عصبی نازک است که در پشت کره چشم قرار دارد و تصاویر بر روی آن تشکیل میشود) به وجود میآید. بنابراین اشیاء در فاصله دور تار به نظر میرسند. افراد نزدیک بین که این اختلال خود را اصلاح نکردهاند، هنگام مطالعه کتاب را نزدیک به چشم خود نگه میدارند یا در کلاس درس یا سینما در ردیفهای اول مینشینند.
دوربینی: در اختلال دوربینی که مخالف نزدیک بینی است، تصاویر در پشت شبکیه تشکیل میشود. به همین دلیل اشیاء در فاصله نزدیک تار دیده میشوند.
آستیگماتیسم: زمانی که ظاهر قرنیه چشم به صورت نامنظمی در میآید یا در برخی موارد، عدسی داخل چشم دچار انحنا میشود، وضعیتی به نام آستیگماتیسم رخ میدهد که موجب تار شدن بینایی میگردد.
با مراجعه منظم به پزشک متخصص چشم و انجام معاینات کامل چشمی میتوان مشکلات بینایی را تشخیص داد. پزشک متخصص با معاینه و بررسی سطح بینایی هر چشم و بررسی موقعیت چشم و حرکات آن میتواند هر نوع مشکل و اختلال چشمی را تشخیص دهد.
اگر نتیجه معاینات پزشک متخصص نشان دهد که یکی از عیوب انکساری چشم (نزدیک بینی، دوربینی یا آستیگماتیسم) را دارید، در قدم اول میتوانید با استفاده از عینکهای طبی یا لنزهای تماسی دید خود را اصلاح کنید. در بسیاری از موارد، اصلاح عیوب انکساری چشم ممکن است با استفاده از تکنیکهای جراحی مانند لیزیک انجام شود. اختلالاتی نظیر آب مروارید، گلوکوم (آب سیاه)، دژنراسیون ماکولا و جداشدگی شبکیه به درمانهای پیشرفته و جراحی نیاز دارند.
جدیدترین روش درمانی برای رفع مشکلات بینایی روش ریفایند ترنس پی آر کی است. این تکنیک جدید که روشی غیرتهاجمی است با استفاده از انرژی لیزر، مشکلات بینایی چشم را برطرف مینماید. در روش درمانی ریفایند ترنس پی آر کی، تابش لیزر برای هر بیمار، به صورت اختصاصی و بر اساس ویژگیهای فیزیکی و پارامترهای نوری چشمی هر فرد تنظیم میشود. به دلیل تطابق شرایط عمل با وضعیت بیمار، نتایج درمان به طور قابل توجهی بهبود داشته است.
دوبینی چشم را با جراحی درمان کنید، اگر میخواهید در این رابطه مطالعه کنید روی لینک آن کلیک کنید.
برای کسب اطلاعات در رابطه با خدمات دکتر سهیل ادیب مقدم متخصص چشم، روی لینک آن کلیک کنید. همچنین میتوانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید