درمان آستیگماتیسم با ریفایند ترنس پی آر کی (refined trans PRK)

بهترین روش اصلاح عیوب انکساری چشم
۱۳۹۷-۰۷-۲۵
عفونت چشم به چه دلایلی ایجاد می‌شود و راه‌های درمان آن چیست؟
۱۳۹۷-۰۸-۰۵

بهترین روش برای درمان آستیگماتیسم

زمانی که ظاهر قرنیه چشم به صورت نامنظمی در می‌آید یا در برخی موارد، عدسی داخل چشم دچار انحنا می‌شود، وضعیتی به نام آستیگماتیسم رخ می‌دهد که موجب تار شدن بینایی می‌گردد. شکل نامنظم قرنیه یا عدسی چشم مانع تمرکز صحیح نور بر روی شبکیه ( سطح حساس به نور واقع شده در پشت چشم) می‌شود. در نتیجه آن، در هر فاصله‌ای دید فرد تار می‌شود و این اختلال باعث ایجاد ناراحتی در چشم و سردرد می‌گردد. اکثر افراد درجاتی از آستیگماتیسم را دارنداما آستیگماتیسم خفیف تاثیر قابل ملاحظه‌ای بربینایی نمی‌گذارد و نیازی به درمان ندارد. آستیگماتیسم اغلب با دیگر اختلالات بینایی مانند نزدیک بینی یا دوربینی رخ می‌دهد. در این حالت، وضعیتی تحت عنوان اختلالات عیوب انکساری چشم مطرح می‌شود زیرا نحوه ورود نور و شکست آن در چشم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. دلیل مشخص بروز آستیگماتیسم ناشناخته است. این اختلال می‌تواند وراثتی باشد و زا زمان تولد به وجود آید. همچنین درجات آستیگماتیسم درو طول زمان می‌تواند کاهش یا افزایش یابد. با تشخیص این عارضه می‌توان نسبت به درمان آستیگماتیسم اقدام کرد. در این مطلب، یکی از جدیدترین روش‌های درمان آستیگماتیسم توضیح داده می‌شود.

آستیگماتیسم چگونه تشخیص داده می‌شود؟

فرد متخصص بینایی سنجی می‌تواند آستیگماتیسم را از طریق معاینه کامل چشم تشخیص دهد. در معاینات جهت تشخیص آستیگماتیسم، چگونگی متمرکز کردن نور توسط چشم اندازه‌گیری می‌شود و میزان قدرت لنزی که برای بهبود بینایی مورد نیاز است، مشخص می‌گردد. این معاینات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تست سنجش بینایی: از یک نمودار حروق که با فاصله مشخصی از فرد قرار دارد، استفاده شده و از فرد خواسته می‌شود که حروف را بخواند. بیدن ترتیب، قدرت بینایی فرد سنجیده می‌شود.
  • کراتومتری یا توپوگرافی: کراتومتر ابزاری برای اندازه گیری انحنای قرنیه است. با تمرکز یک نور نقطه‌ای بر روی قرنیه و اندازه گیری انعکاس آن می‌توان انحنای دقیق آن سطح از قرنیه را اندازه گرفت. این اندازه گیری به ویژه در مشخص کردن نوع مناسب لنزهای تماسی بسیار مهم است. توپوگرافی قرنیه که امروزه هم در بینایی سنجی کاربرد دارد، یک نقشه کانتور از قرنیه می‌دهد و جزئیات بیشتری از شکل قرنیه را فراهم می‌کند.
  • تست refraction : این معاینه با استفاده از دستگاهی به نام فروپتر انجام می‌گیرد که چگونگی متمرکز شدن نور توسط چشم فرد اندازه گیری می‌شود.

پس از انجام تست‌ها و معاینات کامل، پزشک متخصص تشخیص می‌دهد که آیا فرد آستیگماتیسم دارد یا خیر و روش درمانی مناسب برای فرد را تجویز خواهد کرد.

آستیگماتیسم چگونه درمانی می‌شود؟

افرادی که متبلا به آئتیگماتیسم هستند، گزینه‌های مختلفی برای به دست آوردن سلامت بینایی خود دارند. درادامه، به روش‌های مختلف درمان آستیگماتیسم خواهیم پرداخت:

  • عینک طبی: افراد مبتلا به آستیگماتیسم در اولین اقدام درمانی ‌می‌توانند از عینک طبی برای بهبود بینایی خود استفاده کنند.عینک‌های طبی که حاوی یک عدسی استوانه‌ای خاص هستند جهت اصلاح و درمان آستیگماتیسم به کار می‌روند.
  • لنزهای تماسی: برخی افراد با استفاده از لنزهای تماسی دید بهتری نسبت به عینک‌های طبی دارند. با این حال، از آنجا که لنزهای تماسی به طور مستقیم بر روی چشم قرار می‌گیرند، نیاز به تمیز کردن منظم و مراقبت بیشتری دارند.
  • روش ارتوکراتولوژی: در این روش درمانی، مجموعه‌ای از لنزهای سفت و سخت برای تغییر شکل قرنیه به کار گرفته می‌شوند. فرد مبلا به آستیگماتیسم این لنزهای تماسی را برای دوره‌های زمانی محدود بر روی چشم خود قرار می‌دهد. روش درمانی ارتوکراتولوژی، بینایی فرد را به طور دائمی درمان نمی‌کند.

روش درمانی ریفایند ترنس پی آر کی جدید ترین تکنیک برای درمان آستیگماتیسم است. در این روش، برای درمان آستیگماتیسم شکل قرنیه به طور کامل اصلاح می‌شود. در روش ریفایند ترنس پی آر کی، تابش لیزر برای هر بیمار، به صورت اختصاصی و بر اساس پارامترهای دموگرافیک ( مانند سن و جنسیت) و مشخصات اپتیکال فرد تنظیم می‌شود. با استفاده از این روش، به دلیل تطابق شرایط عمل یا وضعیت بیمار، نتایج درمان آستیگماتیسم بهبود قابل توجهی داشته است. به طوری که میزان موفقیت جراحی و حدت بینایی در این افراد، به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

برای کسب اطلاعات در رابطه با خدمات دکتر سهیل ادیب مقدم متخصص چشم، روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *