آب مروارید مادرزادی چیست و چرا به وجود می‌آید؟

جدیدترین روش درمانی مشکلات بینایی
۱۳۹۷-۰۷-۰۷
بهترین روش اصلاح عیوب انکساری چشم
۱۳۹۷-۰۷-۲۵

نوزادتان دچار آب مروارید مادرزادی است؟

اگر به شما گفته شد که نوزاد شما دارای آب مروارید مادرزادی است، این بدان معناست که عدسی طبیعی چشم نوزاد کدر است. حدود ۰.۴ درصد از نوزادان تازه متولد شده، مبتلا به آب مروارید مادرزادی هستند. با آنکه همه موارد آب مروارید مادرزادی نیاز به جراحی ندارند اما اکثراً نیازمند درمان با روش جراحی هستند. آب مرواریدی که تنها بخشی از اطراف عدسی را کدر کرده باشد ممکن است نیاز به برداشتن عدسی نداشته باشد، زیرا در دید مرکزی مانعی وجود ندارد. همچنین زمانی که آب مروارید بسیار کوچک است، نیاز به جراحی ندارد.

علل آب مروارید مادرزادی چیست؟

معمولاً آب مروارید با افزایش سن و پیری ایجاد می‌شود. اما آب مروارید مادرزادی در نوزادان تازه متولد شده به علت‌های مختلفی همچون عوامل ارثی و ژنتیکی، عفونت، مشکلات متابولیک، دیابت، تروما، التهاب یا عوارض دارویی به وجود می‌آید.

به عنوان مثال، آنتی بیوتیک‌های تتراسایکلین که برای درمان عفونت‌ در زنان باردار مورد استفاده قرار می‌گیرند باعث ایجاد آب مروارید در نوزاد می‌شوند.

همچنین آب مروارید مادرزادی می‌تواند زمانی اتفاق افتد که طی دوران بارداری، مادر مبتلا به عفونت‌هایی همچون سرخک یا سرخجه (شایع‌ترین علت)، آبله مرغان، ویروس سیتومگالو، هرپس سیمپلکس، هرپس زوستر، پلیموئید، آنفولانزا، ویروس اپشتاین، سیفلیس و توکسوپلاسموز شود.

به دلایل مشابه ممکن است بعد از گذشت مدتی، نوزادان و کودکان به آب مرواریدی تحت عنوان آب مروارید کودکان مبتلا شوند. با این حال در ۴۰ درصد موارد، ضربه‌ای که به چشم کودک وارد می‌شود عامل اصلی ابتلا به آب مروارید است.

همچنین، در ۳۳ درصد موارد آب مروارید کودکان، این کودکان با آب مروارید مادرزادی متولد شده‌اند که ممکن است در ابتدا تشخیص داده نشده باشد.

به علاوه ممکن است بر اثر عوامل ژنتیکی و وراثتی که عامل ایجاد آب مروارید مادرزادی است، در روند تشکیل پروتئین‌هایی که برای حفظ شفافیت عدسی طبیعی چشم لازم هستند، مشکل به وجود آید.

انواع آب مروارید مادرزادی

  • آب مروارید قطبی قدامی: در قسمت جلوی عدسی چشم قرار دارد که معمولاً به علت عوامل ژنتیکی ایجاد می‌شود. این نوع آب مروارید به علت کوچک بودن آن اغلب نیازی به جراحی ندارد.
  • آب مروارید قطبی پشتی: در قسمت پشت عدسی چشم ایجاد می‌شود.
  • آب مروارید هسته‌ای: در قسمت مرکزی عدسی ظاهر می‌شود و یک نوع بسیار رایج از آب مروارید مادرزادی است.
  • آب مروارید Cerulean: معمولاً در هر دو چشم نوزادان یافت می‌شود و با نقاط کوچکی در عدسی مشخص می‌شود. به طور معمول، این نوع آب مروارید باعث ایجاد مشکلات بینایی نمی‌شود. به نظر می‌رسد آب مروارید Cerulean به علت عوامل ارثی به وجود می‌آید.

چه زمانی کودک شما باید برای درمان آب مروارید جراحی شود؟

به دلیل نگرانی‌هایی که در مورد عوارض جراحی مانند افزایش فشار چشم که می‌تواند منجر به آب سیاه ثانویه شود، نظرات متفاوتی برای انجام عمل آب مروارید در نوزادان وجود دارد. همچنین استفاده از بیهوشی برای جراحی نوزادان تازه متولد شده می‌تواند باعث نگرانی‌های ایمنی شود.

از سوی دیگر ممکن است با جراحی آب مروارید در اسرع وقت این اطمینان حاصل گردد که بینایی نوزاد به اندازه کافی طبیعی شده و رشد سیستم بینایی نوزاد روند طبیعی خود را خواهد داشت. برخی از متخصصان معتقدند که زمان مطلوب برای درمان آب مروارید مادرزادی بین سنین شش هفتگی تا سه ماهگی نوزاد است.

اگر کودک شما مبتلا به آب مروارید مادرزادی است، در صورت داشتن هر گونه نگرانی درباره زمان جراحی آب مروارید، با پزشک جراح چشم مشورت کنید.

برای کسب اطلاعات در رابطه با خدمات دکتر سهیل ادیب مقدم متخصص چشم، روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *