بهترین روش اصلاح عیوب انکساری چشم

آب مروارید مادرزادی چیست و چرا به وجود می‌آید؟
۱۳۹۷-۰۷-۱۶
درمان آستیگماتیسم با ریفایند ترنس پی آر کی (refined trans PRK)
۱۳۹۷-۰۸-۰۲

عیوب انکساری چشم چیست؟

اختلالات بینایی یا عیوب انکساری چشم از شایع‌ترین مشکلات بینایی در جهان است که برای رفع آن‌ها نیاز دارید از عینک‌های طبی یا لنز‌های تماسی استفاده نمایید. عیوب انکساری چشم زمانی رخ می‌دهد که شکل منحنی قرنیه به شکل بی‌نظمی دربیاید به طور مثال بیش از حد صاف شود. هنگامی که شکل و انحنای قرنیه به صورت طبیعی و نرمال است، نوری که از قرنیه چشم عبور می‌کند با دقت خم می‌شود و به شبکیه چشم می‌رسد. اما وقتی شکل منحنی قرنیه نامنظم می‌شود، قرنیه نمی‌تواند به درستی نور را بر روی شبکیه خم کند. هدف از به کارگیری عینک‌های طبی، لنزهای تماسی یا روش جراحی، تصحیح یا بهبود این خطاهای قرنیه است تا تصاویر بر روی شبکیه چشم به درستی شکل گیرد.

عملکرد چشم شبیه به کارکرد دوربین عکاسی هنگام ثبت تصاویر است. قرنیه و عدسی چشم شما همانند لنز دوربین عمل می‌کنند. شبکیه چشم نیز شبیه به فیلم است. اگر تصاویر به درستی متمرکز نشده باشد، فیلم (یا شبکیه چشم) تصاویر تاری را دریافت می‌کند. تصویر پس از رسیدن به شبکیه چشم به مغز ارسال می‌شود.

علائم هشدار دهنده‌ای که باید جدی بگیرید

دید تار چه در فاصله نزدیک و چه در فاصله دور، شایع‌ترین علامت ابتلا به اختلالات عیوب انکساری چشم است. سایر علائم نیز عبارتند از:

  • خستگی چشم
  • سردرد
  • دوبینی
  • درخشش یا دیدن هاله در اطراف نورها

انواع اختلالات عیوب انکساری چشم

  • نزدیک ‌بینی: افراد مبتلا به این اختلال علیرغم داشتن دید واضح برای اشیا در فاصله نزدیک، دید مبهمی در فواصل دور دارند. قرنیه چشم این افراد انحنای بسیار زیادی دارد به طوری که نور در جلوی شبکیه چشم متمرکز می‌شود. این اختلال با استفاده از یک عدسی مقعر یا انجام جراحی اصلاح می‌شود.
  • دوربینی: زمانی که افراد زیر سن ۴۰ سال بتوانند اشیا را به وضوح از راه دور ببینند اما برای دید نزدیک مشکل داشته باشند، مبتلا به اختلال دوربینی شده‌اند. چشمی که مبتلا به دوربینی است کوتاه‌تر از حد متوسط است و قرنیه آن ممکن است انحنایی کمتر از حد نرمال داشته باشد. افراد مبتلا به دوربینی شدید، دید مبهمی چه در فاصله دور و چه در فاصله نزدیک دارند. دوربینی با استفاده از یک عدسی محدب یا انجام جراحی اصلاح می‌شود.
  • پیرچشمی: زمانی که بر اثر پیری، عدسی چشم عملکرد خود را از دست می‌دهد پیرچشمی رخ می‌دهد. در نتیجه، بینایی برای فاصله نزدیک ضعیف می‌شود. اکثر مردم در حدود ۴۰ سالگی درجاتی از پیرچشمی را دارند به طوری که برای بهبود دید نزدیک هنگام مطالعه باید از عینک استفاده کنند.
  • آستیگماتیسم: زمانی رخ می‌دهد که قرنیه یا عدسی چشم به شکل نامنظمی شکل می‌گیرد. چشم حتی نمی‌تواند نور را بر روی شبکیه متمرکز کند و در نتیجه، تصاویر به صورت تار یا کشدار دیده می‌شوند. آستیگماتیسم را می‌توان با عینک‌های طبی، لنزهای تماسی یا روش جراحی عیوب انکساری اصلاح نمود.

همانطور که گفته شد با استفاده از عینک‌های طبی و لنزهای تماسی می‌توان دید افرادی را که مبتلا به اختلالات عیوب انکساری هستند را اصلاح نمود. در صورت شدیدتر شدن درجه این اختلالات می‌توان از روش‌های جراحی استفاده کرد.

یکی از جدیدترین تکنیک‌های جراحی برای اصلاح عیوب انکساری چشم، روش ریفایند ترنس پی آر کی است. در این روش برای درمان عیوب انکساری چشم، شکل قرنیه به طور کامل اصلاح می‌شود. یکی از ویژگی‌های بارز روش ریفایند ترنس پی آر کی این است که تابش لیزر برای هر بیمار، به‌ صورت اختصاصی و بر اساس پارامترهای دموگرافیک (مانند سن و جنسیت) و مشخصات اپتیکال فرد تنظیم می‌شود. به همین دلیل شرایط عمل کاملاً با وضعیت بیمار تطابق دارد به طوری که میزان موفقیت جراحی و اصلاح بینایی در این افراد، به طرز چشمگیری افزایش یافته است. نکته قابل توجه در روش ریفایند ترنس پی آر کی این است که هم میزان دید و هم کیفیت دید بیمار افزایش پیدا کرده و احتمال بازگشت عیوب انکساری چشم بسیار کمتر می‌شود. در موارد پر چالش نیز مانند آستیگماتیسم و انواع قوز قرنیه‌ای که Form Frust (Form Frust Keratoconus-FFKCN) هستند، استفاده از این روش نتایج بسیار خوبی را در اکثر بیماران حاصل کرده است.

برای کسب اطلاعات در رابطه با خدمات دکتر سهیل ادیب مقدم متخصص چشم، روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *