حساسیت به نور بعد از عمل چشم طبیعی است؟

فراموش نکنید آب مروارید پیر و جوان نمی‌شناسد!
۱۳۹۸-۰۱-۲۰
با یک چشم به هم زدن از دست عینک خلاص شوید
۱۳۹۸-۰۱-۲۶

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژي در حوزه‌ی چشم پزشکی بخصوص عمل چشم شاهد پیشرفت و گسترش روزافزون روش‌ها و متدهای جراحی نوین هستیم. همچنین با پیشرفت علم و تکنولوژی عمل‌های جراحی چشم  امن‌تر و کم مخاطره‌تر از گذشته انجام می‌گیرند بطوریکه خطر عفونت و عوارض جانبی آن‌ها بسیار کاهش یافته است. با این حال، عوارض معدودی پس از عمل چشم به خصوص در روزهای اول دوره‌ی نقاهت ممکن است رخ دهد که با استراحت کافی و گذشت زمان برطرف می‌شوند. یکی از رایج‌ترین و طبیعی‌ترین عوارض جانبی پس از عمل چشم، حساسیت چشم به نور است که ممکن است باعث نگرانی در بیمارانی شود که اطلاعات کافی درباره‌ی عمل چشم و دوره نقاهت پس از آن ندارند.

علت ایجاد حساسیت به نور پس از عمل چشم

بعد از انجام عمل‌های چشمی همچون عمل لیزیک، لازک، جراحی آب مروارید و سایر عمل‌های جراحی، حساسیت چشم به نور می‌تواند ناشی از یک یا چند علت باشد. اکثر اوقات حساسیت به نور ناشی از تورم بافت قرنیه در اثر اعمال تهاجمی انجام شده و یا تابش لیزر در حین انجام عمل جراحی بر روی قرنیه چشم است. معمولاً زخم‌های ناشی از عمل جراحی سریعا التیام می‌یابد و مشکل‌زا نمی‌شوند، اما همین مدت کوتاه کافی است که باعث ایجاد حساس شدن چشم به نور شده که در نتیجه‌ی آن احساس نگرانی در بیمار به وجود می‌آید. هم‌زمان ممکن است فرد در روزهای اول پس از عمل چشم دچار خشکی چشم شود که این عامل نیز باعث تحریک‌پذیری بیشتر بافت قرنیه نسبت به محرک‌های خارجی مانند نور می‌گردد.

علیرغم حساسیت چشم به نور در طول روز، بیمار در هنگام شب نیز حین ورود به محیط پرنورتر ممکن است دچار اختلال در دید و یا کنتراست شود. هاله یا درخشندگی اطراف نور چراغ‌های خیابان یا علائم راهنمایی از دیگر مشکلات بینایی در شب است. معمولاً حساسیت به نور در طول روز  پس از گذشت یک هفته پس از عمل چشم برطرف می‌شود در حالی که حساسیت به نور شبانه ممکن است کمی بیشتر طول بکشد و پس از چند هفته برطرف گردد.

راهکارهای کاهش حساسیت چشم به نور

رعایت نکات زیر پس از انجام عمل چشم می‌تواند در کاهش حساسیت به نور تاثیر قابل توجهی داشته باشد.

  • اجتناب از نور شدید: پس از انجام عمل چشم تا چند روز از بیرون رفتن پرهیز کنید و نور اتاق را نیز تا حد امکان با تنظیم لامپ‌ها و با استفاده از پرده کنترل نمایید.
  • محافظت از چشم در برابر نور مستقیم: در صورت ضرورت جهت حضور در محیط‌های پر نور می‌توانید از عینک آفتابی یا کلاه لبه‌دار استفاده کنید. کلاه لبه‌دار می‌تواند حتی از ورود گرد و غبار به چشم و تحریک بافت‌ها نیز جلوگیری نماید.
  • عدم استفاده از مانیتور: صفحه نمایش تلویزیون و کامپیوتر و گوشی موبایل می‌تواند باعث تحریک قرنیه شود. حتی‌الامکان طی ۴۸ساعت اول از مشاهده آن‌ها اجتناب نمایید.

مراجعه به پزشک: در صورتی که بیشتر از یک هفته علائم حساسیت به نور را داشتید و یا وضعیت این علائم شدت یافت، بهتر است به پزشک جراح خود مراجعه نمایید. در این حالت ممکن است پزشک داروهای ضد التهابی برای شما تجویز کند.

دکتر ادیب مقدم متخصص جراحی چشم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند برای آگاهی بیشتر در مورد خدمات ارائه شده در مطب ایشان روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *