آیا آستیگماتیسم را می‌توان با عمل جراحی درمان کرد؟

تیروئید چشمی چه علائمی دارد؟
۱۳۹۷-۱۱-۱۳
آیا بعد از عمل ترنس پی آر کی دچار تاری دید و درد و سوزش چشم می‌شویم؟
۱۳۹۷-۱۲-۲۰

آستیگماتیسم را درمان کنید

آستیگماتیسم یکی از اختلالات شایع بینایی است که منجر به تاری دید می‌شود. زمانی که قرنیه چشم شکل نامنظمی پیدا می‌کند یا زمانی که انحنای عدسی چشم از حالت طبیعی خود خارج می‌شود، اختلال آستیگماتیسم در فرد به وجود می‌آید. در حقیقت با تغییر شکل قرنیه و عدسی چشم، نور به شبکیه چشم نمی‌رسد و در نتیجه، تصاویر به وضوح دیده نمی‌شوند. این اختلال موجب احساس ناراحتی در چشم و سردرد می‌شود. آستیگماتیسم اغلب با دیگر اختلالات بینایی مانند نزدیک بینی و دوربینی رخ می‌دهد که به مجموعه آن‌ها عیوب انکساری چشم گفته می‌شود زیرا هر یک از این اختلالات بر روی چگونگی ورود و جذب نور به شبکیه چشم تأثیر می‌گذارد.

تشخیص آستیگماتیسم

پزشک متخصص از طریق معاینه کامل چشم می‌تواند آستیگماتیسم را تشخیص دهد. این معاینات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تست سنجش بینایی: با استفاده از یک نمودار حروف که با فاصله مشخصی از فرد قرار دارد و از فرد خواسته می‌شود که حروف را بخواند، قدرت بینایی او سنجیده می‌شود.
  • کراتومتری یا توپوگرافی: کراتومتر ابزاری برای اندازه‌گیری انحنای قرنیه است. با تمرکز نور نقطه‌ای بر روی قرنیه و اندازه‌گیری انعکاس آن می‌توان انحنای دقیق سطح خاصی از قرنیه را اندازه گرفت. توپوگرافی قرنیه که امروزه در بینایی سنجی هم کاربرد دارد، یک کانتور از قرنیه می‌دهد و جزئیات بیشتری از شکل قرنیه را فراهم می‌کند.
  • تست refraction: این معاینه با استفاده از دستگاهی به نام فروپتر انجام می‌گیرد که نحوه متمرکز شدن نور توسط چشم اندازه‌گیری می‌شود.

پس از انجام معاینات کامل، پزشک متخصص قادر خواهد بود تشخیص دهد که آیا فرد اختلال آستیگماتیسم دارد یا خیر. پس از آن، روش درمانی مناسب را تجویز خواهد کرد.

درمان آستیگماتیسم

افرادی که مبتلا به آستیگماتیسم هستند، گزینه‌های مختلفی برای انجام پروسه درمانی خود دارند. در ادامه، به روش‌های مختلف درمان آستیگماتیسم خواهیم پرداخت:

  • عینک طبی: اولین اقدام درمانی برای افراد مبتلا به آستیگماتیسم تجویز عینک طبی است. عینک‌های طبی که حاوی یک عدسی استوانه‌ای خاص هستند جهت اصلاح آستیگماتیسم به کار می‌روند.
  • لنزهای تماسی: برخی افراد ترجیح می‌دهند به جای عینک‌های طبی از لنزهای تماسی استفاده کنند. اما به دلیل اینکه لنزهای تماسی به طور مستقیم بر روی چشم قرار می‌گیرند، نیازمند رعایت بهداشت و مراقبت بیشتری هستند.
  • روش ارتوكراتولوژي: در این روش مجموعه‌ای از لنزهای سخت برای تغییر شکل قرنیه به کار گرفته می‌شوند. فرد مبتلا به آستیگماتیسم این لنزهای تماسی را در دوره‌های زمانی کوتاه بر روی چشم خود قرار می‌دهد. روش درمانی ارتوکراتولوژی اختلال بینایی فرد را به طور دائمی درمان نمی‌کند.
  • روش جراحی با لیزر: با انجام عمل‌های جراحی همچون لیزیک و PRK می‌توان شکل غیر طبیعی قرنیه را اصلاح نمود. در این روش‌ها جهت اصلاح شکل قرنیه، لایه‌ای از بافت سطحی و داخلی قرنیه برداشته می‌شود.

روش ریفایند ترنس پی آر کی جدیدترین تکنیک درمانی برای اصلاح آستیگماتیسم است. در این روش برای درمان آستیگماتیسم، شکل قرنیه به طور کامل اصلاح می‌شود. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد روش درمانی ریفایند ترنس پی آر کی تطابق کامل شرایط عمل با وضعیت بیمار است به طوری که تابش لیزر برای هر فرد به صورت کاملاً اختصاصی و متناسب با پارامترهای دموگرافیک (مانند سن و جنسیت) و مشخصات اپتیکال فرد تنظیم می‌شود. در نتیجه، میزان موفقیت این روش جراحی نسبت به سایر روش‌های جراحی بسیار چشمگیر بوده است.

دکتر ادیب مقدم متخصص جراحی چشم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند برای آگاهی بیشتر در مورد خدمات ارائه شده در مطب ایشان روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *